2024. május 05. vasárnap, Györgyi

Meghívó a XX. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumra

XX. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum programajánlata

XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár programajánlata

Térségi seregszemle a Hírös Hét Fesztiválon

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a kistérségi települések összefogása révén immár 22 éve nagy figyelmet fordít arra, hogy megismertesse és megszerettesse a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a látogatókkal.

Ennek fő helyszíne a Hírös Hét Fesztiválon, 2019. augusztus 17-től 25-ig Kecskeméten megrendezésre kerülő Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. Idén a Kossuth-szobor környéke ad helyet a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításnak, ahol a térség 14 települése mutatkozik be egy nagyszabású térségi seregszemlén több mint 100 értékesítővel és kiállítóval. Az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár a Kecskeméti Városháza előtti téren várja az érdeklődőket. Az Aranyhomok Portéka térségi kézműves termékek és ajándékok az egész kiállítás ideje alatt megvásárolhatók.

A kiállítás megrendezésének legfőbb célja, hogy a látogatók megismerjék a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerőit, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

2019. augusztus 18-án vasárnap 15:45 kezdettel a Kossuth-szobortól indul a térségi települések felvonulása, menettánca. 16:00 órától pedig a nagyszínpadon kerül megrendezésre a „Térségi Gálaműsor”.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum idén 20. alkalommal, 2019. augusztus 23-án pénteken 10:00 órától várja a kedves érdeklődőket a Hírös Város Turisztikai Központban. A fórum fővédnöke és egyben egyik előadója is Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

A kiállítást megelőzően meghirdetésre került az V. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny három - hagyományos ízű, vegyes gyümölcslekvárok, illetve különleges, kreatív lekvárok - kategóriában, melyre szép számmal érkeztek nevezések. A beérkező lekvárok szakmai zsűrizése megtörtént, 3 kategóriában 3 nyertes került kiválasztásra. Az abszolút győztes lekvárja elnyeri a „Térség lekvárja” címet. A díjazottak eredményhirdetésére 2019. aug. 23. pénteken 17:00 kerül sor.

A térségi kézművesek műhelytitkai is feltárulnak foglalkozásaik által. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek többek között a mézeskalács díszítés, a papír merítés, a vesszőfonás rejtelmeibe, de lesz egy különleges falusi mosoda foglalkoztató is.

Ezúttal is érdemes lesz kilátogatni a fesztiválra. A helyi termékekhez jó étvágyat, a kulturális programokhoz pedig kellemes időtöltést kívánnak a szervezők.

 

www.hiros7.hu

www.facebook.com/akegyesulet

 

 

 

Tovább >>

V. ARANYHOMOK TÉRSÉGI LEKVÁRVERSENY

Jelentkezési lap letölthető ITT!!

Tovább >>

A legszebb konyhakertek program 2019

Nagy érdeklődés fogadta a térség településeinek kiállítását a Hírös Hét Fesztiválon

Eredményesen zárult a 2018. augusztus 19-26. között az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által megrendezett XXI. Térségéi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás.

Új helyszínen, de a megszokott magas színvonalon, immáron 21. alkalommal mutatkozott be 19 település mintegy 100 termelője, kézműves mestere a Hírös7 Fesztiválon.

Idén a Hírös Forrás szökőkút környéke adott helyet a kiállításnak, ahol 19 település mutatkozott be a nagyszabású térségi seregszemlén, megismertetve és megszerettetve a kézműves mesterségek műhelytitkait, a helyben megtermelt, kiváló minőségű élelmiszereket, a tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeket.

Az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár a Városháza előtti téren várta az érdeklődőket. Itt különleges térségi kézműves termékek, kerámiák, gyöngyfűzött ékszerek, patchwork műremekek, szőnyegek, egyedi grafikák, fajátékok és sok más gyönyörű portéka közül válogathattak a fesztiválozók.

Tovább >>

Kihirdették a XXI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás díjazottjait

Kihirdették a XXI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás díjazottjait

Augusztus 23-án, csütörtökön délután hirdették ki a XXI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás díjazottjait. A települések termékeinek minőségben, esztétikai megjelenésben, és egyediségben kellett megnyernie a zsűrit. A kiállítás értékelése mellett pedig sor került a IV. Aranyhomok Térségi Lekvárverseny eredményhirdetésére is.

Idén is kiváló termékeket vonultattak fel a kiállításon. A mezőgazdasági- és élelmiszeripari- termékek mellett az iparosok is bemutatták munkájukat az egyes településekről. A sokszínű forgatag nehéz feladat elé állította a bírákat, a zsűri végül ma ismertette a termelőkkel az eredményeket. Összesen 10 elismeréssel jutalmazták a 19 kistérségi település legjobbjait.

A legrangosabb díjat ebben az évben Ballószög vihette haza. A község Önkormányzata kapta Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagydíját színes, ízléses és kimagaslóan igényes termékekkel berendezett pavilonjáért. A többi kiállító is szép eredményt ért el. Többek között az agrárkamara, a megyei önkormányzat, és az iparkamara is különdíjjal jutalmazta a termelőket. A kiállítás fő célja, hogy a látogatók megismerjék a környező települések értékeit, kulturális és turisztikai kincseit. Azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi és, erre a tájegységre jellemző alapanyagokból készítik termékeiket.

A IV. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyen pedig már csak az ízeké volt a főszerep. Az Aranyhomok Kistérségi Egyesület megmérettetésére 19-en jelentkeztek 63 lekvárral. A délutáni eredményhirdetésen megtudhattuk, hogy idén a hagyományos gyümölcsízek közül Kasza Szilvia sárgabarack lekvárja, a vegyes kategóriában Fenyvesiné Horváth Edit 6 féle gyümölcsből készült alkotása, a kreatív lekvárok közül pedig Járdiné Demeter Mária bazsalikomos-rebarbarás-málnás különlegessége lett az első helyezett.

A további eredmények megtekinthetők a következő oldalon.

Minden díjazottnak sok szeretettel gratulálunk!

Tovább >>

Folyamatos tudósítás a facebookon

Hírös Hét Fesztivál - XXI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

Időpon: 2018. augusztus 19-26.

Helyszín: Kecskemét, Hírös Forrás Szökőkút

Képgaléria:

Államtitkári látogatás a kiállításon

XIX. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum

Szakmai zsűrizés - 2018. augusztus 21.

19 település kiállítása 2018-ban

Tovább >>

Bemutatkozó kisfilm

Bemutatkozó kisfilm - 2018. augusztus 21.

 

A rendezvény időpontja: 2018. augusztus 19-26. Helyszín: Kecskemét, Hírös Forrás Szökőkút környezete 2018-ban 19 település képviselteti magát a legnagyobb térségi seregszemlén. A kiállítás fő célja, hogy a látogatók megismerjék a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerőit, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült és egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

 

Tovább >>

Programjaink

Partnereink

FELIRATKOZÁS A HÍRLEVÉLRE

Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről...

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!